Μελωμύθι |Πέννυ Αβράμπεκη / Δημήτρης Τριχάκης

Αρχή του παραμυθιού, καλησπέρα σας… Μια φορά κι έναν καιρό ήταν η Μουσική και το Παραμύθι… αγαπήθηκαν τόσο πολύ που φτιάξανε το “Μελωμύθι”… Δυο συστατικά… δυο μουσικά όργανα... ένας προορισμός, το ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών, των ελληνικών λαϊκών παραμυθιών και όχι μόνο. Ένα λαούτο κι ένα ακορντεόν και δυο φωνές στο τραγούδι και την αφήγηση φέρνουν ανάμεσά μας βασιλοπούλες και πρίγκιπες, ξωτικά και δράκους, πλάσματα μυθικά της φαντασίας…Λαϊκά κείμενα όπως φτάσανε σε μας από το στόμα των γιαγιάδων μας και παραδοσιακά μουσικά ακούσματα συνδυάζονται κι έτσι η αφήγηση γίνεται τραγουδοπαιχνίδι και παιχνιδοχορός. Το "Mελωμύθι" επισκέπτεται σχολεία, καλλιτεχνικά εργαστήρια και βιβλιοθήκες. Οι μουσικές και τα παραμύθια της ομάδας ταξίδεψαν στην 14η ΔΕΒΘ και συμμετείχε στο πολιτιστικό φεστιβάλ των "Θέρμης Δρώμενων 2017". Η ομάδα είναι μέλος της ΠΟΦΑ ( Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων της Αφήγησης).

Ποιοι είμαστε…

Η Πέννυ Αβράμπεκη έχοντας σπουδές παιδαγωγικής (απόφοιτος του ΦΠΨ) και μουσικής (ανώτατα θεωρητικά και ακορντεόν) ασχολείται από το 2001 με τα μουσικοπαιδαγωγικά σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά. Το παραμύθι αποτέλεσε άλλοτε το πλαίσιο, άλλοτε την αφορμή και άλλοτε τον κορμό των δράσεων που οργανώνει.

Ο Δημήτρης Τριχάκης διαγράφει μια σταθερή πορεία στο χώρο της έντεχνης και παραδοσιακής μουσικής. Με αφετηρία την κλασική κιθάρα και προερχόμενος από ένα περιβάλλον όπου η μουσική παράδοση του τόπου του, της Κρήτης, ηχούσε έντονα, το λαούτο αποτελεί τελικά το μέσο για τα μουσικά ταξίδια του. Μέρος αυτών των ταξιδιών και το “Μελωμύθι”.

Facebook Twitter Google+ Pinterest
Κατασκευή Ιστοσελίδας από Pamar Πληροφορική