Διήμερο σεμινάριο Νοητικής Εγρήγορσης και Ψυχολογικής Ενδυνάμωσης ή Η Τέχνη του Δημιουργείν, η Τέχνη του Εκτίθεσθαι

Εισηγήτρια: Dr. Διονυσία - Νιόβη Κλαυδιανού
25.11.17 |10:00-17:00 και 26.11.2017|10:00-17:00| Αίθουσα 4

 

Τι πιστεύεις για τις ικανότητές σου ως performer; Την αξία σου; Το μέλλον σου; Χαίρεσαι να μελετάς;

 

Πως νιώθεις όταν βγαίνεις να παίξεις; Πώς νιώθεις μετά; Πώς αντιδράς στην έλλειψη ελέγχου; Στην έξωθεν κριτική; Στην επαγγελματική απόρριψη;

 

Το θέμα του σεμιναρίου είναι η νοητική εγρήγορση και η ψυχολογική υποστήριξη του performer στη σύλληψη της ιδέας του, στη μελέτη του, σε συνθήκη ακρόασης αλλά και παράστασης/συναυλίας. Είναι βασισμένο στα τελευταία ευρήματα της Νευροψυχολογίας, δηλ. της συνδυαστικής προσέγγισης των εγκεφαλικών λειτουργιών (μάθηση/μνήμη), των ορμονών [(ευθυμία-συναισθηματική ολοκλήρωση-κατάθλιψη-παραίτηση και των κινητικών δεξιοτήτων (ειδικές δεξιότητες ανάλογα με το αντικείμενο)].

 

Πρώτη μέρα:

Η κλινική εικόνα του performer σε συνθήκες Στρες (Τρακ) / Συμπτωματολογία / Φόβοι και Φοβίες /Μετα-Προγράμματα. Εναλλακτικές;

 

Δεύτερη μέρα:

Προσομοίωση ακρόασης / παράστασης. Ομαδικές και ατομικές ασκήσεις βασισμένες στην ενόραση, στον ελεύθερο συνειρμό και στα λογικά επίπεδα. Στόχος είναι η απελευθέρωση του performer από τα ψυχολογικά και νοητικά του μπλοκαρίσματα ώστε να γίνει συναισθηματικά πιο ελαστικός, πιο διαισθητικός και κατ'επέκταση δημιουργικός.

 

Παρακαλούμε σημειώστε πως θα υπάρχει ένα διάλειμμα των 90 λεπτών κάθε ημέρα.

 

Κόστος: 60 ευρώ

(Προσοχή! για τους σπουδαστές δραματικών σχολών, ωδείων και της Σχολής Καλών Τεχνών, το κόστος του σεμιναρίου είναι 50 ευρώ. *Απαραίτητη η επίδειξη της ταυτότητας σπουδαστή)

 

Αίτηση Εγγραφής

 

Facebook Twitter Google+ Pinterest